fbpx

Werkdruk in de zorg en hulpverlening verminderen

Voor (HR)-managers en leidinggevenden

Medewerkers in de zorg, welzijn of hulpverlening staan onder druk en ervaren veel stress. Er is binnen organisaties vaak een hoog percentage aan ziekteverzuim. Het werk moet gedaan, dus zet iedereen nog een stapje harder om de cliënten of patiënten te kunnen helpen. Naast dat er veel ziekteverzuim is, is er ook nog eens een flink gebrek aan personeel. Medewerkers ervaren door de werkdruk steeds vaker stress wat zich uit in lichamelijke en psychische klachten. Hoelang houden de medewerkers dit nog vol? Hoelang houdt de organisatie dit vol? En wat is het gevolg voor de cliënten en patiënten?

 

Werkdruk verminderen

Als organisatie of als HR of P&O afdeling voel je je verantwoordelijk voor het welzijn van jouw medewerkers. Grijp op tijd in, voordat iemand thuis komt te zitten. Als een medewerker goed in zijn vel zit en grip heeft op zijn werkzaamheden, is de kans op uitval veel kleiner. Dit bespaart de medewerker en de organisatie een hoop ellende. Help jouw medewerkers de werkdruk te verminderen door hen weer grip te laten krijgen op het werk en op de agenda.

Help jouw medewerkers de werkdruk te verminderen door hen weer grip te laten krijgen op het werk en op de agenda. Dit kan met behulp van groepstraining of individuele begeleiding.

 

Een greep van wat het jouw medewerkers kan opleveren

trainer efficient werken

‘De training heeft mij veel houvast, overzicht en rust gegeven; en vooral de ruimte om aan goede zelfzorg te doen, om overeind te blijven in de hectiek grenzen bepalen en bewaken. Hoe dat moet en hoe je daarover communiceert, dat heb ik ook geleerd van Eeske’.

‘Ik ben mij bewust geworden van mijn eigen gedrag ten aanzien van mijn werkzaamheden en de planning ervan’.

‘Ik besteed mijn tijd nu beter en ben veel productiever. Een hele fijne begeleiding waar ik veel van heb geleerd’.

‘Het heeft me geholpen in bewustwording in mijn gedrag, zowel tijdens het werk, als privé. Ik heb verschillende tools/manieren gekregen, om helder te krijgen in mijn manier van werken is, waar energie in lekt en waar je energie van krijgt’.

Help jouw medewerkers de werkdruk te verminderen door hen weer grip te laten krijgen op het werk en op de agenda.

Contact

Ik help je graag om rust te krijgen in je werk, je agenda en je hoofd. Neem contact op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.

N

Rood Organizing, professional organizer

Eeske van Royen

Houten (Utrecht)