fbpx

Stresspreventie

Maar liefst 88 procent van de werkende Nederlanders banjert gewoon door wanneer ze stress ervaren. Nu is een beetje stress ook niet erg, maar er zit wel een bepaalde grens aan de mate van stress die je lichaam aan kan en een groot deel van de Nederlanders gaat daar te vaak overheen. En dan komen de klachten: tweederde van de Nederlanders slaapt slechter door stress en één op de vijf werkenden heeft zich weleens ziek gemeld vanwege de stress.

Het is dan ook belangrijk om op tijd je stresssignalen te herkennen. Ook als je denkt dat het wel mee valt, is het goed om in de gaten te houden. Rood Organizing helpt iedereen die hier serieus mee aan de slag wil. Dat doet zij door onder andere de inzet van het Stress-Alert-System.

Voor wie?

Voor iedereen die stress serieus neemt en erger wil voorkomen. Voor als je bewust wil omgaan met hoe je in het leven en werk staat en hoe je daar stressvrij mee om kunt gaan.

Opzet en aanpak stresspreventie

Rood Organizing helpt bij stresspreventie en doet dat door het inzetten van het Stress-Alert-System. Het Stress-Alert-System is een periodiek online stressonderzoek waarbij een gezond stressniveau bewaakt wordt. Stress-Alert-System laat de medewerker elk half jaar stilstaan bij de invulling van zijn leven en hoe stress daarbij een rol speelt. Mocht blijken dat er een verhoogd risico op stress is, dan is het verstandig om hulp in te schakelen. Rood Organizing ondersteunt daarin oa op het gebied van efficiënter werken, stoelmassages en mindfullness. Soms kan een coachingsgesprek of een aantal stoelmassages al voldoende zijn, soms is er meer nodig. We kijken samen wat voor de medewerker nog is. Een pakket op maat dus.

Op teamniveau

Het is ook mogelijk om als team of (een deel van het) bedrijf het Stress-Alert-System in te zetten. Zo krijg je door middel van rapportages inzicht in de stressontwikkeling op individueel – en teamniveau. Op het gebied van de belangrijkste stresstopics ontvang je op groepsniveau aanbevelingen. Mocht er meer nodig zijn, dan is een workshop Slimmer organiseren van je werk een optie. Ook hier wordt gekeken wat nodig is voor het team (of bedrijf) om stress te reduceren.

Samenwerking

Rood Organizing werkt voor stresspreventie samen met:

          

Interesse?

Neem contact op voor informatie en een kostenoverzicht.